Batek Architekten оновила фоє кінотеатру, який розташований на півночі Берліна та існує з 1870 року, видаливши сталеву та скляну конструкції, що відділяли фоє від коридору. 

Читайте також Глиняні стіни, бетон та метал: інтер'єр стильного ресторану в Києві від Yakusha Design – фото

Нова вхідна зона кінотеатру перетворилась у привітний простір з довгою вигнутою лавкою та буфетом, оздобленим зигзагоподібним металом.

Картина у фоє стала взірцем для вибору кольорів / Фото dezeen

Стіни тут двоколірні: два метри знизу пофарбовані в насичений колір баклажану, а зверху у блідо-сірий колір, – розповідає засновник студії Патрік Батек. – Ми також обрали металеве зигзагоподібне облицювання для основної стійки у формі класичного візерунка з використанням сучасного матеріалу. Для стільниці ми обрали латунь, оскільки це теплий та стильний матеріал.

У головній глядацькій залі дизайнери зберегли ту ж насичену кольорову палітру, а картину використали як оздоблення для стін.

У головній залі ми оздобили стіни мальовничим матеріалом з малюнком на основі художньої картини "Довга подорож " художника Мехтильда ван Алерса, яка висить у фоє, – пояснив Батек.

Неонові вогні навколо арок / Фото dezeen

Півкола арок оздоблені неоновими вогнями. Вони не лише слугують джерелом світла, але й відіграють роль інсталяцій абстрактного мистецтва. Неонові вогні роблять акцент на гіпсовій стелі у фоє – єдиній оригінальній деталі старовинної будівлі.

Джерелом натхнення для освітлення стала історична ліпнина стелі фоє. Її графічний ромбоподібний візерунок частково промальований підвісними світлодіодними доріжками, – сказав Батек.

Візерунок на стелі фоє підкреслюють неонові світильники / Фото dezeen

Всередині головної зали також використовувались неонові світильники, аби підкреслити отвори арок між залою та коридором.

Студія розробляла проєкт із метою не лише відновити кінотеатр, але й зберегти його історичне минуле.

Коли нас просять відремонтувати приміщення, ми приділяємо велику увагу простору, що існує та його характеру, – поділився архітектор.

У Batek Architekten є й інші проєкти у Берліні – дворівневий таунхаус та салон краси з бетонними та сталевими елементами.